Извор:Фото: И. Маринковић, А. Стевановић

ПРЕМИНУО ДРАГАН ТОМИЋ: Бивши председник Народне скупштине

Извор: Нпортал

21.06.2022.

17:21

ЈЕДАН од оснивача Социјалистичке партије Србије и некадашњи председник Народне скупштине Драган Томић преминуо је у 86. години.

Лидер социјалиста Ивица Дачић саопштио је да га је веома погодила вест о смрти Драгана Томића.

- Изузетно ме је погодила вест да нас је напустио Драган Томић, мој пријатељ, један од људи који су оставили велики траг у привредном и политичком животу данашње Србије. Драган Томић је био човек који је боље од многих познавао Србију и наше људе са којима је провео читав свој век. Волео је изнад свега своју земљу и дао јој је све своје знање и труд. Био је један од оних од којих смо учили и научили да су народ и Србија изнад свега, а веровали смо му зато што је на свом примеру то непрестано показивао. Хвала Драгану Томићу за све што је урадио за своју Србију и за нашу Социјалистичку партију Србије. Памтићемо га по мудрости и енергији које је умео да пренесе свима нама који смо желели да учимо од њега. Породици Драгана Томића изражавам најдубље саучешће - саопштио је Дачић.

Драган Томић је рођен 1936. године у Приштини, а школовао се у Београду где је и завршио Технолошко-металуршки факултет.

BloombergAdria.com

Каријеру је градио у "Рекорду" где је дошао до места генералног директора. После "Рекорда" запослио се у "Југопетролу" на месту генералног директора. Биран је за председника Савеза инжењера и техничара Југославије.

BloombergAdria.com

Са места шефа посланичке групе СПС изабран је 1994. године за председника Народне скупштине и на том месту остао до октобарских промена 2000. године. Био је на месту вршиоца дужности председника Републике Србије од 23. јула 1997. године до 29. децембра 1997. године.

BloombergAdria.com

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".