ФАНТАСТИЧНА ШТРУДЛА ОД ЈАБУКА: Изврсна уз сладолед
23.06.2022.
12:16
ШТРУДЛЕ од јабука су били саставни део детињства када уђемо у кухињу код наших бака и мајки. Рецепт који делимо за штрудлу од јабука је рецепт пун ароматчних укуса, можете штрудлу служити саму или са сладоледом.
Састојци:
800 г јабука
50 г сувог грожђа
50 г ораха
по укусу шећера
сок од лимуна по укусу
ванилин шећер по укусу
1/2 кг лиснатог теста за савијаче
1 жуманце
1 кашика шећера у праху
Припрема:
Потребно је да изрендате јабуке, потом додате додате мало сувог грожђа и орахе. Све то добро промешати. Додајте још шећер, ванилин шећер и лимунов сок по укусу. Лиснато тесто развуците у правоугаоник оклагијом. На средину теста ставите припремљен фил од јабука.
Ставите штрудлу у рерну да се пече на 225 степени око пола сата.
Када се испече, штрудлу поспите шећером у праху.
(Жена)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".