Извор:Фото: Илустрација

СКАНДАЛ У Ц. ГОРИ У згради Владе слика са албанском заставом

Извор: Нпортал

05.07.2022.

11:50

МИНИСТАР јавне управе Црне Горе Мараш Дукај изазвао је пометњу у јавности и на друштвеним мрежама начином на који је честитао Дан независности америчкој амбасадорки Џуди Рајзинг Рајнке.

Како истичу незадовољни грађани на друштвеним мрежама, проблем није честитка него позадина која се налази иза Дукаја. Наиме, иза њега је, поред црногорске, истакнута и застава Албаније. 

- Министар јавне управе Мараш Дукај, иако долази из партије националне мањине (странка Албанска алтернатива), мора знати да као члан Владе Црне Горе, а посебно кад иступа као министар, има обавезу да заступа интересе државе Црне Горе и свих њених грађана/ки без обзира на националну или било коју другу припадност - саопштено је из Центра за грађанско образовање.

-Уколико је фотографија настала у неком другом објекту, ЦГО позива министра Дукаја да то јавно објасни и да се извини што користи у службене сврхе објекте који могу изазвати опасне контроверзе у већ снажно поларизованом друштву - закључили су из Центра за грађанско образовање.

БОНУС ВИДЕО:

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"1046092","autoplay":0,"shared":true});

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".