Извор:Фото: Твитер принтскрин/DiscussingFilm/Профимедиа

ПОГИНУО ТВОРАЦ ЈУ-ГИ-ОХ: Убила га ајкула, а цртао их је

Извор: Нпортал

07.07.2022.

15:48

КАКО преносе медији, аутор познате манге и аниме на бројним картама цртао ајкуле и њихове нападе, а настрадао од њеног уједа.

Свет стрипа незапамћено је погођен трагичним вестима о смрти аутора познате манге и аниме Ју-Ги-Ох, Казукија Такахашија, који је имао шездесет година.

Казукијево беживотно тело пронађено је у среду током јутра 300 метара од обале града Наго у Окинави у опреми за роњење.

Током прегледа на телу, истражитељи су утврдили да има повреде на стомаку и доњем делу тела, које су по свему судећи последице угриза ајкуле, преносе страни медији.

BloombergAdria.com

 

Да је преминуо, открило се тек када је компанија од које је изнајмио аутомобил контактирала са полицијом јер нису могли да ступе у контакт са њима, након што је отпутовао у Окинаву.

Такахаши је тамо отишао сам, а шта је радио у ронилачком оделу и у ком моменту и на који начин тачно је настрадао, остаје задатак за истражитеље да открију.

Казуки је своју каријеру започео 1982. са стрипом Токио но Така, наставио је да се бави мангом, а онда је креирао Ју-Ги-Ох, мангу која је претворена у аниму, која је касније добила и своју друштвени игру, којом су широм света били "заражени" и млади и одрасли.

Чувена игра карата Ју-Ги-Ох, била је најпродаваније игра ове врсте на свету, будући да је продато више од 25 милијарди ових комплета широм света.

Игра карата позната као - Дуел чудовишта, била је невероватно популарна, а темељила се на супротстављању другом играчу уз помоћ фантастичних чудовишта и њихових напада. Оно што је интересантно да је Казуки управо кроз Ју-Ги-Ох дизајнирао неколико чудовишта која су се темељила на ајкулама, па су се играчи тако борили нападима ових бића названих - Дубока ајкула, дупла ајкула, Ајкула Цезар, Сферна ајкула, Бахамут ајкула, Абис ајкула...

BloombergAdria.com

 

Ову друштвену игру, као и аниму, пратио је глас о томе да је пуна сатанистичких симбола, што је изазвало општу хистерију јавности, будући да су родитељи бранили својој деци омиљену карташку игру, као и цртани. Међутим, убзо су се гласине о штетном утицају ове франшизе утишале.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".