Извор:Фото: Танјуг/АП

ЏОНСОН ИМА ПЛАН: После "фотеље" лова ће само да капље

Извор: Нпортал

07.07.2022.

18:00

НАКОН одласка са места премијера, Борис Џонсон има план који ће му обезбедити велике своте новца.

Када је Борис Џонсон данас најавио оставку на место премијера, многи су закључили да ће себе оставити без посла и крова над главом, али очигледно је да Џонсон има план Б са којим би могао брзо да се обогати.

Пре него што је дошао на функцију, процењује се да је зарадио око 830.000 фунти за своје новинске колумне, књиге, говоре и ТВ наступе. Чак је једном поменуо 250.000 фунти које је добио за своју колумну у британском дневном Телеграфу, називајући то сићом, преноси Гардијан.

Бивши помоћник Доминик Камингс раније је рекао да је лидер конзервативаца увек планирао да одустане и оде после следећих избора покушавајући  да "заради новац, забављајући се".

По свему судећи, Џонсону новац више неће проблем. Џајлс Едвардс, аутор књиге Бивши људи, интервјуисао је бројне бивше лидере и рекао да Џонсон може да очекује озбиљан новац.

BloombergAdria.com

 

- Бившим лидерима се нуди све што се може замислити за хонораре који не могу бити ништа друго до екстравагантни - рекао је он за Гардијан.

Његова претходница Тереза ​​Меј зарадила је више од 2,1 милиона фунти откако је отишла са функције пре три године. А с обзиром на дужи период Бориса на функцији, он би потенцијално могао да има много већу зараду - посебно у САД, где се пореди са Доналдом Трампом.

Уобичајене цене за говорника славних су око 100.000 фунти по говору. Само 10 таквих годишње и Борис већ има одличну зараду.

Заиста, у разговору за Гардијан, један од Борисових биографа, Том Бауер, тврди да су политичару 'финансијери који финансирају торијевску странку' рекли да он "не треба да брине о новцу; да је његова будућа зарада загарантован, као и да би могао да узме све кредите који му требају по веома ниским стопама.”

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".