Извор:Фото: Пиксабеј/илустрација

СУНЦЕ, МОРЕ И НИСКЕ ЦЕНЕ Најсрећњи градови за живот на свету

Извор: Нпортал

08.07.2022.

16:33

КЛИМАТСКИ услови су главни фактори пресељења.

На основу истраживања стручњака, фактори који могу утицати да један град  да буде срећно место за живот су различити, и има их пуно. Између осталог, најбитинији фактори су очекивано трајање живота, лепо и сунчано време, скраћено радно време, ниски трошкови живота и љубазност локалног становништва. То су према истраживању можда и најбитнији фактори који нам доносе радост.

На првом месту се очекивано нашао Лисабон. Овај град има укупно 2.801 сунчаних сати годишње, и радна недеље траје у просеку око 31 сат. Осим тога, проглашен је другим најпријатељским градом.

BloombergAdria.com

 

Друга на листи била је Барселона, где људи имају просечан животни век од 84 године. Штавише, становници Барселоне раде чак и мање сати од грађана Лисабона, јер раде у просеку 30 сати недељно.

BloombergAdria.com

 

Атина, најстарија престолница Европе, заузела је треће место. Она има доста сунчаних дана у току године, али и јако љубазно становништво. У суштини, континентална Европа је била невероватно добра, са Римом и Мадридом који се налазе такође међу првих 10 земаља на овој листи.

BloombergAdria.com

 

Сиднеј, Торонто, Сан Хозе, Истанбул и Бангкок су остали градови који су ушли у првих 10. Дакле, ако планирате да се преселите у иностранство на годину или две, или само планирате путовање, ови градови би требало да се нађу на врху ваше листе за пријатан одмор.

(24 седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".