Извор:Фото: Ненад Живановић/Профимедиа

УВЕДЕНЕ ОШТРЕ МЕРЕ: Ако вршите нужду у мору, плаћате 750€

Извор: Нпортал

08.07.2022.

17:46

РИГОРОЗНЕ казне.

Туристи на шпанској обали могли би да се суоче са папреним казнама од неколико стотина евра, уколико буду ухваћени док обављају нужду у мору или у близини плаже.

Градске власти у Вигу, у региону Галација, обавестиле су јавност да ће свако ко буде ухваћен док врши нужду у "мору или на плажи" бити обавезан да плати казну од 745 евра.

Градско веће је јавно уринирање означило као "мањи прекршај" и "кршење хигијенских и сантираних прописа. Они планирају и да поставе јавне тоалете на плажама током главне сезоне.

BloombergAdria.com

Званичници су такође саопштили да би могли да оду и корак даље, те да не кажњавају људе само због мокрења на плажи, већ и све жене које носе бикини ван плаже.

Наводно би свако ко је неприкладно обучен на улици могао да добије новчану казну, а овом правилу подлежу и мушкарци који не носе мајицу, односно шетају голог торзоа.

У Шпанији ће такође пооштрити казне за све оне који остављају било какво ђубре за собом, а забрањена је и употреба сапуна или гелова за туширање у мору.

BloombergAdria.com

 

Посетиоци плаже који су ухваћени како се играју палицом и лоптом или покушавају да резервишу место на плажи пешкиром, такође ће бити кажњени према законским атктима који ће ступити на снагу 18. јула.

И на Мајорци и Ибици најављена су нова правила - туристи ће бити ограничени на само шест пића дневно током свог "алл-инцлусиве одмора" - три за ручак и три за вечеру. Свако ко жели више од три алкохолна пића по оброку, то задовољство ће морати да плати.

(Блиц Жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".