Извор:Фото: Петар Милошевић

КАКО ИЗБЕЋИ РЕДОВЕ У ПРОДАВНИЦИ? Ови савети вам штеде време

Извор: Нпортал

12.07.2022.

13:33

ЕВО како да најбржу касу у продавници и избегнете чекање у реду.

Нико не воли да чека у реду, посебно када са собом вуче корпу пуну производа. Ипак, то је понекад неизбежно, али постоје занимљиви начини који могу да вам помогну да изаберете најбржу касу у продавници и тако брже завршите куповину.

Како избећи дуге редове у продавницама тема је која је заинтересовала и научнике са Универзитета у Сасексу, који кажу да одлука коју доносите интуитивно обично није најбоља у овом случају.

BloombergAdria.com

Већина људи сматра да је најбоље стати у најкраћи ред јер то показује да је радник за касом најефикаснији, али није баш тако. Уместо тога, научници истичу да је важније колико људи испред вас имају производа у корпама, него колико је људи на каси. Врло је једноставно – ако двоје људи имају пуне корпе, чекаћете дуже него ако је испред вас четворо са по два, три производа.

Ево неколико савета које су стручњаци издвојили као најважније, а за које тврде да ће вам помоћи да изаберете најбржу касу.

Изаберите касе где раде жене – стручњаци тврде да оне овај посао обављају брже.

Бирајте касе са леве стране – већина купаца је деснорука, па ће тако бирати касе на левој страни.

Станите у ред иза особе која производе гура у колицима, не у корпи.Брже ћете завршити ако је испред вас једна особа са пуним колицима производа, него ако испред вас има више купаца са корпама.

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".