Извор:Фото: Профимедија/Википедија/Министарство одбране Украјине

УКРАЈИНЦИ ТВРДЕ: Руски пројектили највећа опасност за Кијев

Извор: Нпортал

14.07.2022.

21:09

УКРАЈИНСКО војно руководство тврди да руски пројектили постављени на бродове представљају највећу опасност за земљу

Значајније борбе код Кијева су у овом тренутку немогуће, а тренутно су ракетни удари највећа опасност за главни град Украјине, рекао је данас главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни, пренела је прес-служба украјинског министарства одбране.

BloombergAdria.com

 

Састанку су присуствовали и украјински министар одбране Алексиј Резников и амбасадорка САД у Украјини Бриџит Бринк.

Према речима Залужног, потенцијална линија фронта сада достиже раздаљину више од 2.000 километара, а најинтензивније борбе се настављају у Доњецкој и Луганској области, пренео је сајт прм.уа.

BloombergAdria.com

 

Залужни је подсетио да су у фебруару и марту борбе вођене и код Кијева, али је истакао да је украјинска војска успела да организује добру одбрану главног града и избаци руску војску.

-Сада су ракетни удари највећа опасност за Кијев, али јачамо одбрану. Оборили смо велики број непријатељских пројектила - додао је он.

Истовремено, Резников и Залужни су похвалили помоћ западних партнера, рекавши да захваљујући њој могу да прате припреме и лансирање руских пројектила.

BloombergAdria.com

 

Према њиховој процени, највећу опасност за Украјинце представљају руски ракетни системи постављени на бродове. Саговорници су истакли да се бродови руске ратне морнарице не усуђују да приђу украјинским обалама и да ће  свако приближавање наићи на адекватан одговор.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".