Извор:Фото: Н. Фифић

ИМА ДУБОКО ЗНАЧЕЊЕ: Тајна песме "Не ломите ми багрење"

Извор: Нпортал

14.07.2022.

22:36

ОВАЈ ванвременски хит крије тајну која је мало коме позната.

Вук Жугић, дугогодишњи директор Kултурног програма “Сава центра”, гостујући у једној испричао је како је настала песма “Не ломите ми багрење”.

BloombergAdria.com

 

- Ђорђе Балашевић је по обичају био у “Сава центру”, договорали смо те традиционалне новогодишње концерте. Шта је овде битно. Сектор за културу се налази над великом двораном, повезан је кабинет из којег смо ми пратили концерте, и он је дошао да потпише уговор за новогодишње концерте. И тада је била главна вест да долази воз наших грађана са Kосова који желе да их неко прими из руководства наше земље због свега оног што се њима и у њиховим животима дешавало. И, негде, док смо ми причали уз договоре око новогодишњих концерата, у том руководству пао је договор где могу да их приме због броја људи, да то буде у великој дворани “Сава центра”. Ми то нисмо ни знали, док неко није ушао. И неко каже, пуни се сала људима који су дошли са Kосова, заиста, најширег дијапазона старости. И Ђоле је рекао: “Хајде да видимо, да то посматрамо”, пошто зна да постоји та кабина.

BloombergAdria.com

 

За столом били тададашњег руководства државе, а у пуној сали грађни наши Срби са Kосова. И они су излазили један по један и причали стварно страшне животне приче. Заиста је то било дирљиво. Један велики човек, Балашевић Ђорђе је то слушао четири сата. Ми смо се поздравили, уговор је био потписан, и он се јавио после неколико дана и рекао ми:

“Написао сам једну посебну песму”.

Та песма је била “Не ломите ми багрење”. Дуго су је повезивали само са Kосовом и страдањем Срба на Kосову, али она је као и све једног филозофског, метафоричног значења. Не ломите ми живот, било где и било коме. Не ломите оно најлепше што осећам према својим љубавима, према свом багрењу, према свему што су наши животи ….” рекао је Вук Жугић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".