КРМЕНАДЛЕ А ЛА РАДОШ: Спрема их на посебан начин (РЕЦЕПТ)
19.07.2022.
14:56
СПРЕМИТЕ крменадле као што их спрема глумац и редитељ Радош Бајић.
Радош Бајић иза себе има блиставу каријера са више од 100 главних и великих улога на филму и телевизији.
Добитник је свих најзначајнијих професионалних и друштвених признања. Поред великог броја улога и ауторских пројеката, публика највише воли његову серију "Село гори, а баба се чешља".
Готово пола века је у љубави са супругом Миленом, а најпоноснији је на своју децу, ћерку Јелену и сина Недељка, и своје четворо унучади: Софију, Ленку, Александра и Филипа.
Глумац воли и да кува, те су "ТВ Новости" 1991. године писале о рецепту за припремање свињских крменадли коме је он наденуо посебно име: "Кременадле а ла Радош".
Крменадле спремате на овај начин:
Очистите крменадле од масноће и поређајте их на дно посуде. Динстајте их у води са сољу и бибером. Када крменадле омекшају, додајте сечено поврће на комаде и долијте још воде.
Додајте сирће и динстајте још мало. Када се кромпир скува, умутите два јаја са мало брашна. Прелијте крменадле јајима и ставите у рерну да се запеку.
* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "ТВ Новостима" 1991. године. *
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".