Извор:Фото:Јутјуб принтскрин/MUP Republike Srbije

ГРУЖА 2022: Одржана генерална проба жандармерије (ВИДЕО)

Извор: Танјуг

21.07.2022.

18:40

НА БРАНИ на језеру Гружа, одржана је генерална проба уочи сутрашње вежбе припадника Министарства унутрашњих послова

На брани на језеру Гружа, одржана је генерална проба уочи сутрашње вежбе припадника Министарства унутрашњих послова, на којој ће бити приказане тактике и вештине српске полиције и садејство снага са копна, воде и ваздуха у одбрани највиталнијих објеката значајних за функционисање државе.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који се уверио у спремност припадника Жандармерије, Хеликоптерске јединице и Полицијске управе у Крагујевцу пред сутрашњу вежбу, истакао је да се Жандармерија као елитни и борбени део Министарства унутрашњих послова непрекидно обучава и припрема за решавање најтежих ситуација и да је показала да је добро организована, обучена, опремљена и високо мотивисана. https://www.youtube.com/watch?v=gxz5itI1vTg

- Видели смо како ће изгледати наша сутрашња вежба коју смо назвали ''Гружа 2022'', али могло је да буде име и било које друге бране. Жандармерија је показала да је добро организована, добро обучена, добро опремљена и што је најважније веома високо мотивисана. Ниједан део наше територије, без обзира где се налазила претња, не би прошао без интервенције Жандармерије и не би било могуће да терористи или било ко са таквим намерама заузме део наше територије, а да ми не одговоримо на адекватан начин - казао је министар Вулин, саопштио је МУП.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".