Извор:Фото: Танјуг/Драган Kујунџић/Инстаграм принтскрин/divaccp

СУСРЕТ ПЕТРЕ И НИШЕ: ''Осетила сам страх и непријатност''

Извор: Нпортал

23.07.2022.

09:16

ЋЕРКА некадашњег истакнутог кошаркаша Владе Дивца, Петра Дивац, у својој животној исповести открила је како се осећала када се први пут срела са фудбалером Нишом Савељићем, бившим пријатељем њеног оца након инцидета слања непримерних порука.

Петра је била са дечком када је на летовању срела фудбалера, али је свакако осетила страх: 

- Када сам Нишу срела у лето у Црној Гори, иако је поред мене био мој дечко, осетила сам велики страх и непријатност. Желела сам да се одмах вратимо кући. Осетила сам да није задовољена правда јер није сносио никакве последице за понашање, а мени су остале трауме за цео живот. Родитељи и породица, као и увек, били су ми највећа подршка - рекла је Петра за Републику.рс и истакла да успехом сматра ако је макар једној жени или девојци успела да помогне након што је јавно проговорила о злостављању које је доживела од фудбалера Нише Савељића.

- Успех је помоћи и једној особи ако је то могуће. Мојој породици се јавило и писало много људи и рекло да су исто пролазили, имали сад 20 или 60 година, већина жена је на неки начин једном осетила нелагодност од мушкараца. Сматрам да је у Србији то и даље тема која се није развила и о којој ће се прво рећи: "Ћути" или "Немој, неко ће да те чује, то је срамота за нашу породицу" или слично. Ја баш мислим супротно. Треба смоћи снаге и храбрости да кажеш тако нешто и признаш шта се десило, првенствено себи, а онда и неком другом. На енглеском има изрека "Ако видиш нешто, реци нешто", односи се на разне ситуације, али конкретно у овој треба рећи да се не би поновило некоме после тебе од исте особе. Можда би се на тај начин и мушкарцима мало отворили видици, да се преиспитају да можда несвесно, можда и свесно, некој девојци наносе страх, трауму или слично. Увек треба имати на уму да је и она нечија ћерка, сестра...

BloombergAdria.com

 

Осим тога она се присетила и тинејџерских дана када су је деца задиркивала због тога што је усвојена: 

- Када си у пубертету, не знаш ни сам како се осећаш, а камоли кад те неко исмева или се шали на ваш рачун у вези с неким вашим проблемима, несигурностима или слично. У мом случају је било тако да су ме деца у школи задиркивала јер сам усвојена. Не знам из ког разлога нити ћу то икада сазнати. Моја разредна је звала моју маму и рекла јој о чему се ради, те ме је мама тог дана, сећам се, мало раније узела из школе - каже Петра кроз сузе и истиче да се неретко питала зашто баш она, те шта је урадила другој деци, па да јој тако грубо враћају.

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".