Извор:Фото: Профимедиа

ОГЛАСИО СЕ МУП: Детаљи преваре цариника компаније "Ц&А"

Извор: Нпортал

28.07.2022.

13:55

ОСУМЊИЧЕНОМ је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вушег јавног тужилаштва у Београду ухапсили су А. Ј. (1973) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Он се терети да је, као одговорно лоце у једном новосадском предузећу присвојила 1377 чекова грађана у вредности од 6.872.449 динара из благајне тог предузећа, који су јој били поверени и тако себи прибавила противправну имовинску корист у том износу.

Недостатак тих чекова, како се сумња, прикрио је тако што је фалсификовао податке у информационом систему предузећа, уносећи непостојеће чекове којима је продужавала рокове доспећа.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.

Подсетимо, недавно је откривено да је компанија Ц&А скоро седам година шверцовала кинеску робу и на тај начин оштетили буџет Србије за шест милиона евра. 

Компанија Ц&А отворила је прву продавницу у Србији 2012. године, а до скоро су пословали у 14 филијала широм Србије, углавном у шопинг центрима. У Србији су постали популарни због нижих цена.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".