Извор:Фото: Гугл мапе принтскрин/Јутјуб принтскрин/BackStageProd/Nancy Pelosi/Профимедиа

ОГЛАСИО СЕ КАДИРОВ: У свом стилу пецнуо Кинезе због Пелоси

Извор: Нпортал

02.08.2022.

17:32

ПОСЕТА председнице Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси Тајвану светска је тема број један.

И поред упозорења која су стизала са кинеске стране, авион који је превозио америчку политичарку безбедно је слетео на аеродром у Тајпеју. 

Очи светске јавности данас цели дан биле су упрте у Флигхт радар, сајт специјализован за кретање ваздухоплова. У једном тренутку, преко 200.000 људи пратило је лет Ненси Пелоси до Тајвана. 

Међу заинтересованима за овај лет био је и чеченски лидер Рамзан Кадиров, који је на свом Телеграм налогу коментарисао читаву ситуацију. 

BloombergAdria.com

 

Најпре је Кадиров написао да ће се данас видети ко је велика сила, САД или Кина. 

Након тога се огласио када је амерички авион ушао у ваздушни простор Тајвана. 

- Авион се већ налази у ваздушном простору Тајвана, а Кина још увек није предузела драстичне мере. За овај догађај је прикована пажња целог света, па и наша. Пратимо, чекамо. Наравно, не желимо да се све ово претвори у рат тако великих земаља, али је немогуће и нарушавање интереса. Дакле, НЕКО мора да умири НЕКОГА - рекао је он. 

Како се испоставило, ни до каквог "умиривања" није дошло и авион са америчком политичарком слетео је на територију Тајвана. 

Кадиров се потом поново огласио, овај пут потпуно у свом стилу. 

- Зашто је требало толико плашити људе и дизати галаму када је било толико лако пустити јадну старицу да одлети на Тајван? Могло се све завршити тихо и нечујно, али не, јадна старица се неколико сати плашила ловаца, ПВО, разарача и гласних изјава - написао је Кадиров. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".