Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/ Perseus999

"ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОДГОВОР" Исламски Џихад одбио предлог Египта

Извор: Nportal

06.08.2022.

15:50

ИЗ КАБИНЕТА министра одбране Израела стигла је наредба изграелским оружаним снагама да наставе офанзивне акције.

Палестинска терористичка група Исламски џихад одбацила је египатски предлог за привремени прекид ватре са Израелом, јавила је телевизија Ал-Мајаден повезана са Хезболахом.

"Сада је време да се одговори на злочине окупације", рекао је извор из Палестнског Исламског џихада за Ал-Мајаден.

Одговор је уследио након што су египатски преговарачи предложили паузу у непријатељствима како би се створила прилика за преговоре о дуготрајнијем прекиду ватре, пренео је израелски дневник "Тајмс оф Израел".

BloombergAdria.com

 

Подсећамо, у ваздушном нападу израелских снага у близини Кан Јуниса у јужном делу појаса Газе погинула је најмање једна особа, а најмање две су повређене. У другом ваздушном нападу погинуо је мотоциклиста у насељу Шејаја у граду Газа.

Из кабинета министра одбране Израела Бенија Ганца саопштено је данас да је он наредио изграелским оружаним снагама да наставе офанзивне акције против палестинске групе Исламски џихад у Појасу Газе.

Ганц је јутрос одржао састанак са начелником израелских оружаних снага Авивом Кохавијем и другим високим војним и безбедносним званичницима на којем је процењена актуелна ситуација на терену, преноси дневник "Тајмс оф Израел".

- Министарство одбране је усмерило офанзивне акције против припадника Исламског џихада, са нагласком на операцијама за спречавање ракетних дејстава на циљеве у Израелу - наводи се у саопштењу Ганцовог кабинета и истиче да је издата наредба да се пружи помоћ становницима на југу који су од синоћ изложени ракетним нападима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".