Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/PrigorskiHr Tv

ПОСЛЕДЊИ СНИМАК АУТОБУСА: Пар минута касније, БИЛИ СУ МРТВИ

Извор: Nportal

06.08.2022.

16:59

У ХРВАТСКОЈ се јутрос догодила тешка саобраћајна несрећа у којој је погинуло 12, а повређено је 34 особе. Према најновијим информацијама, у питању су пољски држављани.

Несрећа се догодила на на ауто-путу А4 у смеру Загреба између места Јарек Бисашки и Подворец у суботу око 5:40 сати.

- Аутобус је ишао из места у близини Варшаве, према неким информацијама ради се о групи која је планирала да иде на ходочашће у Међугорје, рекао је министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић и изразио је саучешће породицама страдалих.

- Било је страшно. Као да гледате хорор филмове. Ми смо добили дојаву око 5.50 сати. Извлачили смо мртве, било их је више од 10. Аутобус се забио у канал и цео предњи део аутобуса забио се до половине аутобуса. Аутобус је изгледао као да је, рецимо, ударио у зид. Један возач излетео је кроз шоферку, а други је био у аутобусу. Овакво нешто нисам доживео откад сам ватрогасац, а имам 60 година - рекао је шеф Добровољног ватрогасног друштва Брезнички Хум Иван Иванчан, чија екипа је с четири ватрогасца и четири возила била међу првима на месту несреће, пише Јутарњи лист.

На друштвеним мржама појавио се снимак са надзорне камере са чвора Брезнички Хум, која је 7 минута пре несреће уочила пољски аутобус који је путовао према Загребу, а који је потом имао тешку несрећу на ауто-путу.

Приликом слетања пољског аутобуса са ауто-пута у Хрватској погинуло је 12 путника, 32 су повређена од којих је 19 тешко, рекао је данас хрватски министар здравља Вили Берош, преноси Срна.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".