Извор:Фото: С. Ђ./Инстаграм/социјалдемократецрнегоре

ХРОНОЛОГИЈА МАСАКРА: Како је изгледао Бориловићев крвави пир

Извор: Нпортал

13.08.2022.

18:29

На лице места хитно су упућене полицијске патроле које су приликом доласка, у близини насеља Медовина, чули пуцње, вриску и галаму мештана.

УПРАВА полиције ЦГ саопштила је шта се хронолошки дешавало на Цетињу када је Вук Бориловић починио незапамћени масакр.

У наводу полиције стоји да је дежурна служба безбедности Цетиње у 15.30 обавештена од стране више грађана да је дошло до употребе ватреног оружја у насељу Медовина.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

На лице места хитно су упућене полицијске патроле које су приликом доласка, у близини насеља Медовина, чули пуцње, вриску и галаму мештана.

Истичу и да је приликом размене ватре у овом догађају, један полицајац рањен у пределу главе.

BloombergAdria.com

 

- До сада спроведене мере и радње указују да је један од пројектила који је испаљен од стране полицијских службеника погодио В.Б. и том приликом га тешко ранио. Након наизменичне употребе ватреног оружја од стране полицијских службеника и В.Б., сходно њиховим изјавама и извештајима, у једном тренутку више није било употребе оружја од стране В.Б. Ово потврђује и изјава свједока који је телефоном разговарао са В.Б. око 15.50 часова, односно двадесетак минута после телефонског разговора који је претходно водио В.Б. По изјави сведока, у овом телефонском разговору од 15.50 часова, В.Б. је изјавио да је лишио живота већи број лица и да је тешко рањен и да мисли да неће преживети - пише у саопштењу.

УП појашњава да нису излазили са саопштењима за јавност "из објективних разлога", односно све док несумњиво нису биле утврђене чињенице и последице у овом, за црногорске околности, незапамћеном злочину.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Управа полиције је најавила да ће сходно својим процедурама, у оквиру комплетног утврђивања чињеница о овом случају, проверити и сва поступања својих службеника како би меродавно утврдили да ли су она била у складу са законом и стандардима.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".