Извор:Фото: Профимедиа

ОНА ФАСЦИНИРА ЦЕО СВЕТ: Жена овог шеика је синоним за СТИЛ

Извор: Нпортал

15.08.2022.

12:33

ПОЛОЖАЈ и заступљеност жена са Бликог Истока у јавном животу на глобалној сцени није толико заступљен и развијен, али једна од ретких жена која је успела да осигура своје место је жена шеика Хамада Халифа Ал Танија, некадашњег катарског емира, Моза бин Насер.

Мозу називају женом задивљујуће лепоте, раскошног модног стила, завидног образовања и неко ко је урадио много за даме у арапском свету.


Ова дама се на друштвеној сцени наметнула као неко ко годинама предводи друштвене и образовне реформе како у Катару, тако и широм света, најпре захваљујући револуционарним иницијативама у образовању и развоју младих.


Но, широким народним масама је поред њеног хумантираног и друштвено корисног рада, занимљива и сама Мозина појава. Нето вредност ове 63-годишњакиње процењује се на више од 15 милиона долара, а њен живот на високој нози и очигледна страст према високој моди нису прошли незапажено. Зато нас не чуди што је на Инстаграму прати преко 820 хиљада људи!


И заиста - модна издања Мозе су најблаже речено очаравајућа. Она увек носи елегантне турбане као алтернативу хиџабу, па су временом постали њен заштитни знак. Заљубљеник је у интезивне, моћне боје, али и раскошне украсе на гардероби попут волана, шљокица, плисеа...


У њеном гардероберу висе комади најлускузнијих брендова дашањице као што су Hermes, Chanel, Valentino, Ralph&Russo, Stephane Rolland...

Наравно, обожава и скупоцен накит који има места у свакој њеној комбинацији. Њен стил одише гламуром и отменошћу, а с времена на време се окрене и традицији, те носи хаљине инспирисане арапском ношњом.

BloombergAdria.com

 

Моза је и сама власница једне модне компаније - она има 100 одсто удела у познатој француској компанији за производњу кожне галантерије "Le Tanneur & Cie" .

"Форбс" ју је прогласио једном од најмоћнијих жена на планети, а њено богатство је, чини се, непресушно - познато је да поседује огроман број луксузних аутомобила, али и неколико прескупих кућа. Примера ради 2014. је купила три огромне куће у Лондону, једну до друге, те их је временом претворила у велику, раскошну палату.


Иначе, Моза може да се похвали и завидним образовањем - она је дипломирала социологију, а магистрирала јавну политику у исламу. Занимљиво је да је добила још шест почасних доктората са неких од најпрестижнијих светских универзитета. Међу бројним признањима које је добила током дугогодишњег јавног рада издваја Карнегијеву медаљу за филантропију и престижну награду за допринос унапређењу међународних односа. Такође, 2015. примљена је у Међународну кућу најбоље обучених жена на свету!


Иначе, Моза и шеик упознали су се управо на Катарском универзитету, где је и студирала, а пар је разменио брачне завете 1977. године. Она је друга од три шеикове супруге, али је временом постала она која има највише утицаја на свог мужа. Но, не само то - она је постала прва жена једног емира која је била укључена у политичке, друштвене и међународне аспекте катарске владе.

BloombergAdria.com

 

Моза је у периоду од 1978. до 1991. родила чак седморо деце - петоро синова и две ћерке, а оца је на трону Катара наследио један од синова које је добио управо са њом - Тамим бин Хамад Ал Тани.

BloombergAdria.com

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".

#Моза бин Насер #ВИП #жена катарског шеика #Хамад Халиф Ал Тани #жена #стил #мода