Извор:Фото: Н.Фифић, Фото: Ата имагес

ПЕСМА ЗМАЈ, ИСТИНА ИЛИ ЗАБЛУДА: Марина пре смрти открила

Извор: Нпортал

07.10.2021.

14:37

Готово да не постоји славље на којем се не чује песма "Змај", као ни особе која је остала имуна на текст и мелодију. Уоригиналу је изводи певачица Индира Радић. Њој је ова песма донела славу и успех, али постоји легенда о томе како је настао овај хит.

Марина Туцаковић, власница великог броја хитова на музичкој сцени, између осталог и овог. За живота, једном приликом је открила да ништа од горе наведеног није тачно, а истина је потпуно другачија.

- Свих ових година слушала сам бројне легенде о песми “Змај”, толико да би могао филм да се сними на основу ове песме. Нема везе ни са једним догађајем, поготово не са овим трагичним како се наводи. Песма је настала тако што је Горан Ратковић Рале донео композицију која је мене повукла да напишем текст. Песма је објављена тек 2003. године, што је више од десет година од догађаја који се догодио како тврде. Благе везе са мозгом нема та прича - истакла је Марина за медије, а на констатацију да ће можда овим признањем разочарати многе који верују у ову легенду, рекла је:

- Знам да је то била легенда, али мораћу све да разочарам. Истина је потпуно другачија, речи у песми се не заснивају ни на једном догађају.