Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Toma Zdravković

ТОМИНА ЉУБАВ ИЗ ДЕТИЊСТВА - сан је на крају испунио

Извор: Нпортал

07.10.2021.

16:37

ФИЛМ "Тома" обара све рекорде гледаности, а мало људи зна који је Томин био велики сан.

Пред крај живота Томи Здравковићу се остварила велика жеља да коначно почне да глуми. Још откако је био у школској представи "Зона Замфирова" и окушао срећу у Народном позоришту у Лесковцу, некако га је сврбело да се врати једној од својих великих љубави из детињства.

BloombergAdria.com

То је приметио режисер Бранко Балетић, који му је понудио малену улогу у сада већ култном остварењу "Балкан експрес". О томе зашто толико воли филм, али и том искуству, Здравковић је говорио:

BloombergAdria.com

- Осетио сам да на филму има више истине него на естради. Трудио сам се, хтео сам да будем на висини задатка, па и бољи, јер су крај мене били све сами мајстори глуме. Радим оно што ми се каже, а они сви углас: "Браво, феноменално, ти си прави глумац!". Нисам им  веровао, па ко би и поверовао у зајебанције једног Боре Тодоровића или Драгана Николића...

BloombergAdria.com

Појавиће се Тома још једном на филму, али неће дочекати себе да види на великом платну. Године 1993. изашао је филм Мирослава Лекића "Боље од бекства" у којем глуми Жарко Лаушевић, и који је снимљен три године раније, али је због међунационалних трвења у Југославији, која се цепала по шавовима, таворио у Загребу. Када је најзад приказан, Томе више није било међу живима. (Архив Борбе, Прес енциклопедија, 7.12.2011.)