Извор:Фото: Профимедиа/Википедија

ЈЕЗЕРО СТРАВЕ: Вода се повукла, пронађена још 2 леша

Извор: Нпортал

18.08.2022.

16:21

НЕЗАПАМЋЕНА суше и низак водостај језера Мид, недалеко од Лас Вегаса, на површину су избациле пети скелет откривен ове године, саопштила је служба Националног парка.

Ренџери су тело открили близу плаже на граници Неваде и Аризоне, а још раде на безбедном вађењу, јавља УСА Тудеј.

Ове године су због суше у овом делу САД из језера Мид испливале десетине потопљених бродића и чамаца, смећа... Још 1. маја се појавило буре с људским остацима, а други скелет откривен је недељу дана касније. Онда су остаци откривени на плажи Булдер 26. јула, а четврти скелет пронађен је 6. августа, на истој плажи као и пети.

Језеро Мид је највеће вештачко језеро и резервоар питке воде у Невади. Кристофер Ороско рекао је за Фокс 4 да су он и његова породица били на излету на језеру кад су открили скелет.

BloombergAdria.com

 

- Ушли смо у воду и једна од мојих ћерки је видела нешто у води, па је рекла да мисли да је кост. Погледао сам и заиста сам видео велику кост - рекао је Ороско. Идентификација костију трајаће месецима, ако не и годинама. Како наводе амерички медији, не зна се да ли за све постоје ДНК узорци с којима могу да се упореде, али је већ контактирано с неколико породица за које се верује да су у родбинским везама са страдалима.

Дејли мејл наводи да су открића покренула спекулације о томе да неки од скелета припадају мафијашким жртвама. У време успона Лас Вегаса с коцкарским рајем цветала је и мафија у том граду, такозвана Јединица, део озлоглашене чикашке мафије, а језеро је удаљено око пола сата вожње и дуго се веровало да су у њега бацана тела.

Први пронађени скелет је откривен у бурету, а особа је убијена пуцњем у главу. Полиција је саопштила да то личи на класичну мафијашку ликвидацију и да се догодило седамдесетих или осамдесетих година.

(Daily Mail)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".