Извор:Фото: Профимедиа
РЕЦЕПТ ЗА КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ: Мало другачији од уобичајеног
19.08.2022.
16:19
"УВЕК можете да рачунате на летње Сунце које ће вам помоћи у припреми најукуснијих Сунчаних киселих краставчића"
BloombergAdria.com
ПОТРЕБНИ САСТОЈЦИ:
краставац - 3 кг, мањи
мирођија - цвасти
со - крупна, морска
вода
бели лук - 2 главице
Оперите краставчиће и поређајте их у велику теглу са великим отвором.
Између краставаца убаците ољуштене ченове белог лука и мирођију заједно са цветовима. На један литар воде ставите 40 г морске соли.
Прелијте краставчиће, добро затворите теглу и оставите је на светлом месту. Није неопходно да тегла буде директно изложена Сунцу. Након једног дана вода ће се замутити од започете ферментације.
BloombergAdria.com
Након неколико дана течност ће се избистрити, тако да ћете видети шта је у тегли. Потребно је да прође око 10 дана да буду готови. Ако желите да брже буду готове, исецкајте краставце.
У теглу можете да додате и листове и гранчице вишње или дуње. Ипак, пошто су ови краставчићи намењени брзој конзумацији, можете и прескочити овај део.