Извор:Фото: Танјуг/АП

Стигли резултати теста на дрогу лепе финске премијерке

Извор: Нпортал

22.08.2022.

19:07

ФИНСКА премијерка добила је негативан резултат на тесту на дрогу који је урадила како би "отклонила сумње" након што је њен снимак са журке изазвао критике, саопштила је у понедељак њена канцеларија.

Маринин узорак урина тестиран је на присуство различитих дрога, попут кокаина, амфетамина, канабиса и опиоида, рекла је за АФП Иида Валин, специјални саветник премијера.

- Тест на дрогу узет од премијерке Сане Марин 19. августа 2022. није открио присуство дроге - наводи се у саопштењу Маринове канцеларије и додаје да је резултате потписао лекар.

- То је био свеобухватан тест на дрогу. Нисмо бирали како ће се тест урадити - рекао је Валин.

Видео који је процурео прошле недеље приказује Марин како плеше и забавља се са групом пријатеља и познатих личности, што је изазвало контроверзу широм света.

Неки су коментаре који се чују на снимку протумачили као да се односе на наркотике, нешто о чему се жестоко расправља на друштвеним медијима и што је премијерка оштро демантовала.

BloombergAdria.com

 

- Да бих разјаснила све сумње, данас сам урадила тест на дрогу - рекла је она новинарима у својој резиденцији у петак.

Марин је раније рекла да је "проводила вече са пријатељима" и да су снимци "снимани у приватним просторијама".

Признала је да је пила алкохол. Осим што је порицала да је узимала дрогу, рекла је да није била сведок употребе дроге од стране неког од присутних.

- Никада у животу, чак ни у младости, нисам користила дрогу - рекла је она.

Марин је раније била мета критика због забава у њеној службеној резиденцији.

У децембру 2021. нашла се под сталним критикама након што је откривено да је остала напољу да плеше до раних сати упркос томе што је била изложена Цовид-19.

Анкета коју је тада наручио фински ТВ канал МТВ3 показала је да две трећине испитаника сматра да је њен излазак био "озбиљна грешка".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".