Извор:Фото: Профимедиа/Илустрација

СЕВЕРНА КОРЕЈА ОТКРИЛА: Четири нова случаја грознице ковида

Извор: Танјуг

25.08.2022.

08:42

СЕВЕРНА Кореја је данас саопштила да је у пограничном региону са Кином открила четири нова случаја грознице, за коју се сумња да су изазване инфекцијама коронавируса, две недеље након што је севернокорејски вођа Ким Џонг Ун прогласио победу над ковид-19, преноси Ројтерс.

Здравствени радници спроводе генетске анализе на узорцима узетим од четири особе у провинцији Рјанганг, који су имали симптоме повишене температуре, како би потврдили да ли су изазване „малигном епидемијом“, известила је севернокорејска агенција КЦНА.

Према извештају, власти су одмах затвориле подручје у којем су се појавили случајеви грознице и планирају да задрже строга ограничења и карантин док здравствени радници не утврде узрок болести.

Северна Кореја је саопштила да није било потврђених случајева ковид-19 ни у једном делу земље од 10. августа, када је Ким прогласио победу над вирусом и наредио ублажавање превентивних мера, само три месеца након што је земља признала да епидемија ковид-19 постоји.

Након што је признала избијање омикрон варијанте вируса у мају, Северна Кореја је пријавила око 4,8 милиона „заражених грозницом“ у својој углавном невакцинисаној популацији од 26 милиона, али је само део њих водила као ковид-19.

Пријављено је и да су 74 особе умрле од последица ове болести , што стручњаци сматрају да је нереално мали број с обзиром на недостатак здравствених средстава у земљи, наводи Ројтерс.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".