Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/МУП РС

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ УКП: "Пала" организована криминална група

Извор: Нпортал

29.08.2022.

20:15

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Службом за борбу против организованог криминала УКП-а, БИА и полицијским службеницима ПУ Сремска Митровица, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су шест припадника организоване криминалне групе.

Ова криминална група се сумњичи да је извршила кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и удруживање ради вршења кривичних дела.

Ухапшени су полицијски службеници Јединице за обезбеђење М. Т. (1984) и М. Л. (1973), грађани М. М. (1984), С. Р. (1980), С. П. (1990) и страни држављанин Т. Л. (1988).

BloombergAdria.com

 

Полиција је затекла осумњичене на једном стрелишту у Новом Сланкамену, где су, без одобрења Министарства унутрашњих послова, користили опрему и службено наоружање, аутоматске пушке, пиштоље и муницију, који су у власништву МУП-а.

Како се сумња, М. Т. и М. Л. су опрему и наоружање без одобрења изнели из службених просторија полиције и осталим осумњиченима омогућили коришћење.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

(Курир.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".