Извор:Фото: Танјуг/АП

Идентификовани деца чији су остаци пронађени у коферима

Извор: Нпортал

30.08.2022.

21:06

ПОЛИЦИЈА је нагласила да полиција која је купила кофере нема везе са смрћу деце.

Полиција Новог Зеланда успела је да идентификује двоје деце чији су остаци пронађени раније овог месеца у коферима које је купила једна породица на интернет аукцији. 

Полиција је у саопштењу потврдила да су деца идентификована и да је њихова породица затражила да се њихова имена не открију, наводи ЦНН.

Подсетимо, истрага убиства покренута је након што су људски остаци откривени у коферима у Јужном Оукланду 11. августа ове године. 

Раније овог мјесеца, инспектор новозеландске полиције рекао је да су деца веројатно имала између 5 и 10 година када су умрла. Рекао је да истражитељи верују да су били мртви три или четири године и да је узрок смрти још увек непознат.

Јужнокорејска полиција истиче да је жена за коју се верује да је мајка ово двоје деце била у Ј. Кореји од 22. августа. Полиција сарађује са властима Новог Зеланда преко Интерпола. 

Компанија која се бави складиштењем и која је продала пртљаг на аукцији такође помаже полицији у истрази о другим предметима који би могли бити повезани са продатим коферима.

Полиција је нагласила да полиција која је купила кофере нема везе са смрћу деце. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".