Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/ хир тв/МУП Републике Чешке

ОКРШАЈ УБИЦА: Чаба Дер покушао да убије Маринка Магду

Извор: Нпортал

01.09.2022.

20:02

ЧАБА Дер, познат и као Насмејани убица, који служи казну доживотног затовра, у затвору у Сегедину покушао је да убије Маринка Магду, који је такође осуђен на најтежу казну, јер је убеђен да је он 1993. године убио Чабиног брата.

Како преноси Блик.ху, инцидент се догодио у понедељак у казнионици Чилаг, када је Дер, који дубоко верује да је Магда, иначе серијски убица са севера Војводине, пресудио његовом брату који је у тренутку смрти имао свега 19 године, кроз прозор ћелије почео да прети Маринку и наводно га напао ножем.

Гурнуо руку кроз отвор

- Како је Чаба испричао, када су велике врућине, у казнионици је дозвољено да се отвори прозор на вратима ћелије, како би могло да уђе више ваздуха. Мој клијент је вероватно искористио ово и када су стражари извели Магду у шетњу по ходнику гурнуо руку кроз отвор и замахнуо ка њему. Верујем да је користио нож који је добио уз оброк, а у међувремену је вриштао: Платићеш за смрт мог брата - рекао је Деров адвокат Кристијан Гулијаш: https://youtu.be/lshwygtuYN4

- Протекле деценије нису умањиле Чабину жељу за осветом. Он је чврсто уверен да је Магда Маринко пуцао у главу његовог брата, који је погубљен са деветнаест година. Више од тога, Чаба Дер дубоко презире и осуђује поступке Маринка Магде. Како је сам рекао, према његовом личном кодексу части, насиље над женама и децом није дозвољено, а апсолутно је забрањено убиство - додао је адвокат.

Чаби Деру,који је у Мађарској осуђен на доживотну робију у Мађарској због убиства у Амстердаму и Будимпешти, а у Србији на 40 година затвора због ликвидације Небојше Марковића на Бановом брду, ово је трећи напад на затвореника. https://youtu.be/Qi98drsdv-0

Није први пут

- Дер је у децембру 2020. године напао мушкарца ком се судило због сумње да је 2018. ножем избо жену, а потом у јуну и другог који се сумњичи да је убио жену 2013. Он је тада преко адвоката поручио да не може да поднесе мушкарце који уништавају животе женама и да жели да донира новац организацијама за заштиту жена - пренели су медији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".