Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Видија Нантха

НЕВЕРОВАТНО: Рибар преживео 11 дана без хране и воде (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

03.09.2022.

10:08

ДА ситуација буде још гора, овај човек је отркио да је непливач.

Бразилац Ромуалдо Родригез (44), пловио је поред обале Француске Гвајане у свом дрвеном чамцу, када је вода изненада почела да улази на пловило које се врло брзо преврнуло. Рибар је завршио у води, а ситуацију је додатно закомпликовало то што је био непливач.

Међутим, овај човек је имао велику срећу, те је помоћу само једне ствари преживео 11 дана на отвореном океану без хране и воде. То је успео тако што се попео на преврнути замрзивач.

Након тога га је код обале Суринама приметила посада другог брода која га је извукла из воде. https://www.youtube.com/watch?v=2J4Zvr6BMws&t=518s

Родригез је мислио да ће га напасти ајкуле, јер на отвореном мору има “много радозналих риба”. Открио је и како је изгледао тренутак када је спасен:

– Чуо сам буку и угледао чамац, али посада није знала да сам ту, мислили су да нема никога. Губио сам вид, али сам успео да подигнем руке и затражим помоћ. Овај замрзивач је мој Бог, моје чудо – рекао је Родригез.

Бразилски медији пренели су да је рибар спасен на око 450 километара удаљености од места где му је потонуо чамац, а подељени су и драматични снимци његовог спасавања 11. августа. Када се чамац вратио на обалу, Ромуалдо је ухапшен јер није имао одговарајуће путне исправе и провео је 16 дана у затвору, пише Метро.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".