Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/John Chapple

ДОНЕТА ПРЕСУДА: Чувени Нирванин омот није дечја порнографија

Извор: Нпортал

04.09.2022.

11:03

У ИНТЕРВЈУУ за Ролинг Стоунс из 2003, тада 12-годишњи Елден је предвидео да ће вероватно добити нешто новца од свог доприноса албуму.

Спенсер Елден, беба која је красила насловницу Нирваниног албума "Неверминд" из 1991. године, изгубио је судски спор против овог бенда, пише Њујоркпост

Како је савезни судија Фернандо Олгуин истакао, неутемељене су његове тврдње да је омот албума у ствари дечја порнографија.

Сада 31-годишњи Елден, тврдио је да је снимак њега голог како плива према новчаници представља дечју порнографију. 

- Оптужени су намерно комерцијално пласирали Спенсерову дечју порнографију и искористили шокантну природу његовог имиџа да промовишу себе и своју музику на његов рачун - наводи се у тужби.

Елден је тражио најмање 150.000 долара од сваког од оптужених - преживели чланови бенда и менаџери имовине покојног Курта Кобејна.

Судија је истакао да је предуго чекао са подношењем тужбе.

Елден је прошле године тврдио да му је фотографија нанела „доживотну штету“, иако је наслов албума истетовирао преко груди и више пута реконструисао чувену слику - поводом 10., 17., 20. и 25. годишњице албума.

Нирвана је платила Елденовој породици 200 долара да за фотографију четворомесечног детета у базен у Калифорнији пре него што је њихов деби за главну издавачку кућу одјекнуо.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".