Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/CooKing

КРЕМАСТА ТОРТА: Укус који се памти!

Извор: Нпортал

04.09.2022.

15:07

ТОКОМ спремања ове торте не можете погрешити

Укус ове торте остаће вам урезан у памћење

Потребни састојци: 

За кору:

4 јајета
прстохват соли
100 грама шећера
1 кесица ванилиног шећера
рендана кора 1 поморанџе
100 грама брашна
 

За фил:

сок од једне поморанџе
2 јајета
150 грама шећера
3 кашике густина
300 милилитара млека
2 кашике путера
200 милилитара слатке павлаке
1 кашика шећера у праху

Начин припреме:

Потребно  је да одвојите жуманца од беланаца, затим добро да умутите беланца у чврст снег, а затим додајте прстохват соли. Додајте једно по једно жуманце, наставите да мутите. Када то урадите преко нарендајте кору поморанџе и просејте брашно. Сипајте и кесицу ванилиног шећера, па све помешајте пажљиво разбијајући грудвице од брашна.

BloombergAdria.com

Сипајте у калуп,  обложен пек-папиром, па пеците пола сата у рерни загрејаној на 180 степени.


Јаја умутите са шећером и густином, добро промешајте, па додајте млеко и сок од поморанџе. Ставите на средњу ватру и кувајте док се не згусне. 

Када се скува, сконите са ватре и додајте путер, па све добро промешајте. Оставите да се хлади у хладној посуди.

Извадите бисквит из калупа, па га пресеците хоризонтално тако да добијете три коре.

BloombergAdria.com

Умутите слатку павлаку са шећером у праху, па то помешајте са смесом од млека и сока од поморанџе.

Вратите доњу кору у калуп, па прелијте делом фила. Преко ставите следећу кору, па поново намажите фил. Последњу кору ставите у блендер да се добро уситни, па тиме декоришите торту. 


Ставите у фрижидер да се стегне. После послужите уживајте у укусу. 

(Глоси)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".