КРЕМАСТА ТОРТА: Укус који се памти!
04.09.2022.
15:07
ТОКОМ спремања ове торте не можете погрешити
Укус ове торте остаће вам урезан у памћење
Потребни састојци:
За кору:
4 јајета
прстохват соли
100 грама шећера
1 кесица ванилиног шећера
рендана кора 1 поморанџе
100 грама брашна
За фил:
сок од једне поморанџе
2 јајета
150 грама шећера
3 кашике густина
300 милилитара млека
2 кашике путера
200 милилитара слатке павлаке
1 кашика шећера у праху
Начин припреме:
Потребно је да одвојите жуманца од беланаца, затим добро да умутите беланца у чврст снег, а затим додајте прстохват соли. Додајте једно по једно жуманце, наставите да мутите. Када то урадите преко нарендајте кору поморанџе и просејте брашно. Сипајте и кесицу ванилиног шећера, па све помешајте пажљиво разбијајући грудвице од брашна.
Сипајте у калуп, обложен пек-папиром, па пеците пола сата у рерни загрејаној на 180 степени.
Јаја умутите са шећером и густином, добро промешајте, па додајте млеко и сок од поморанџе. Ставите на средњу ватру и кувајте док се не згусне.
Када се скува, сконите са ватре и додајте путер, па све добро промешајте. Оставите да се хлади у хладној посуди.
Извадите бисквит из калупа, па га пресеците хоризонтално тако да добијете три коре.
Умутите слатку павлаку са шећером у праху, па то помешајте са смесом од млека и сока од поморанџе.
Вратите доњу кору у калуп, па прелијте делом фила. Преко ставите следећу кору, па поново намажите фил. Последњу кору ставите у блендер да се добро уситни, па тиме декоришите торту.
Ставите у фрижидер да се стегне. После послужите уживајте у укусу.
(Глоси)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".