РЕШИТЕ СЕ ПЕСЦИТИДА: Овако се правилно пере грожђе
07.09.2022.
19:51
ГРОЖЂЕ је воће богато витаминима, а пошто се више пута третира песцицидима, морамо га опрати да бисмо се решили отрова.
Неколико пута годишње током орезивања, раста плода, и зрења већина грожђе прска како би га сачувала од природних фактора и штеточина.
Због тога је важно опрати га добро, али не само водом.
Уз овај једноставни трик бићете сигурни да сте са грожђа уклонили све пестициде и отрове.
Оно што је битно код прања је да сачекате са тим уколико не планирате одмах да поједете грожђе.
Ако грожђе одмах оперете, а не поједете га, оно ће врло брзо пропасти.
Третирање грожђа сирћетом
Потребно је да у две литре воде додате две кашике сирћета.
Ставите грожђе у овај раствор и пустите да одстоје 5-10 минута.
Потом врло пажљиво сваки грозд посебноисперите хладном водом.
Овај процес ће испрати заостале бактерије или остатке пестицида, а немојте да се бринете сирће се неће осећати и неће променити укус грожђу.
(Ало)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".