Извор:Фото:Профимедиа

ЦГ: Пронађени параглајдисти после 30 сати

Извор: Танјуг

10.09.2022.

12:58

ПРИПАДНИЦИ Службе заштите и спасавања Бар почели су потрагу у петак ујутро у рејону Врсуте за немачким туристом Хајманом и руским пилотом А. М. који су у четвртак послеподне нестали током спуштања са Врсуте параглајдером двоседом.

Двојица параглајдиста, немачки држављанин Штефан Хајман (45) и држављанин Русије А. М, који су у ноћи између четвртка и петка нестали током спуштања са планине Суторман, са врха Врсуте, у Црној Гори, пронађени су живи, потврдио је данас припадник Службе заштите и спасавања у Бару, Ацо Вулевић.

Он је, за портал "Приморски" рекао да је акција спасавања повређених окончана јутрос око три сата, а да су пронађени пола сата пре поноћи на око 100 метара од места где су полетели.

Припадници Службе заштите и спасавања Бар почели су потрагу у петак ујутро у рејону Врсуте за немачким туристом Хајманом и руским пилотом А. М. који су у четвртак послеподне нестали током спуштања са Врсуте параглајдером двоседом.

Потрагу је на кратко зауставило лоше време, јака киша и ветар, рекао је Вулевић. У потрагу су били укључени и Војска Црне Горе, Управа полиције, Регионални центар Управе полиције, Гранична полиција, ренџери из националних паркова, хеликоптер и дронови.

Представник Директората за ванредне ситуације у МУП-у Црне Горе Миодраг Бешовић рекао је да такве потраге отежава чињеница да се у многим случајевима, када је вожња параглајдера у питању, не поштује закон, па се полетање не пријављује ни Агенцији за цивилно ваздухопловство, нити Оперативно комуникационом центру Управе полиције.

Полетања параглајдером са Врсуте немају одобрења, наводи "Приморски".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".