Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Emergency München

ДРАМА У ЗАГРЕБУ: Понео импровизовану бомбу на протест

Извор: Нпортал

10.09.2022.

16:28

У ЈЕДНОМ тренутку учесници протеста почели су да узвикују хомофобичне и антиваксерске поруке.

На протесту против ХЏ-а у Загребу, полиција је код једног учесника пронашла два молотовљева коктела и ручну бомбу.

Како сазнаје Јутарњи лист, пронађена је бомба величине длана која је састављена од одређених количина експлозива и била напуњена ексерима.

Према незваничним информацијама, осумњичена је малолетна особа рођена 2005. године, од раније позната као следбеник Марка Францисковиц́а. Полиција га је привела и одвела на испитивање.

Подсетимо, протест против ХЏ-а у Загребу, који је започео данас, прерастао је у напад на новинаре свих редакција. Најгнуснија порука упуц́ена је трагично преминулом новинару Индекса, Сплиц́анину Владимиру Матијаниц́у и новинарки ХРТ-а Маји Север, која је покушавала да мирно комуницира са учесницом протеста која је викала на њу.

На Тргу жртава фашизма, где се налази седиште ХЏ-а, почео је протест под називом „Дајемо вам отказ“ на којем демонстранти траже оставку владе, расписивање привремених избора и референдум о изборни закон.

Око фонтане на Тргу жртава фашизма окупило се неколико хиљада демонстраната који су носили транспаренте са порукама „Власт долази из народа и припада народу“, „Опет си украо Ину“, „Расељена младост је твој успех“ и „Високе цене енергије су вештачки створене“.

- У школама подстичу децу да промене пол -

У једном тренутку учесници протеста почели су да узвикују хомофобичне и антиваксерске поруке.

„Осуђујемо и не прихватамо програме који сексуализују децу у школама и вртиц́има. Они збуњују децу и подстичу их у школи да мисле да нису род са којим су рођени. Охрабрују их да промене пол. Хоц́емо ли то дозволити", питао је један од говорника.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".