СВИ ГРЕШИМО: Како се исправно цеди тестенина
12.09.2022.
18:02
ТЕСТЕНИНА се лако спрема и често једе, али многи нису знали да постоји и "исправан начин" да се процеди после кувања. Најчешћа метода је сипање провреле воде из лонца, заједно са тестенином, право у цедиљку у судопери, али сада су корисници друштвених мрежа открили потпуно нови начин који је многе одушевио.
Стручњакиња за чишћење и кување Каролина Мекаули поделила је на свом ТикТок профилу видео са насловом: "Како оцедити тестенину без опекотина или нереда."
У видеу Мекаули пореди уобичајену технику са својом методом цеђења и објашњава да би, иако већина људи тесто из лонца баци директно у цедиљли у судоперу, заправо требало цедиљку да ставимо на тесто и истовремено окренемо обе посуде како би вода исцурила, а тесто остало.
- Држите цедиљку на врх, и проспите воду у судоперу - цедите тестенину без нереда - објаснила је у видеу и додала да је овај једноставан начин цеђења тестенине не само делотворан, већ и сигурнији.
Многи корисници ТикТока брзо су коментарисали како им је ауторка видеа 'отворила очи', а неки су написала да њен савет једва чекају да испробају...
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".