Извор:Фото: Профимедиа, Н. Параушић, Јутјуб принтскрин/m2e1iriko

АБРАКАДАБРА: Како је МЈ "насамарио" Дивца (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

16.09.2022.

16:08

ДРЕС легендарног америчког кошаркаша Мајкла Џордана продат је недавно на аукцији за рекордних 10,1 милион долара, саопштила је аукцијска кућа Сотбис из Њујорка.

Реч је о црвеном дресу Чикаго Булса који је Американац носио током прве утакмице финала НБА лиге против Јуте 1998. године, а то је сада најскупље продат дрес у историји, јер је надмашио дрес славног фудбалера Дијега Арманда Марадоне (9,3 милиона долара).

Године су прошле откада је Џордан дефинитивно окачио патике о клин, а фама о "Његовом летећем височанству" се не смањује.

То показује продаја дреса, али и документарац "Последњи плес" од пре две године. Џордан је једноставно број један - и као кошаркаш и као бренд.

BloombergAdria.com

Док је одушевљавао публику бравурама на паркету и неколико Срба је имало ту част да му се супростави у борби под обручима.

Дивац, Даниловић, Ђорђевић... Само су неки од њих.

Управо је Владе Дивац "успео" да се нађе на топ листи 50 најбољих потеза славног Мајкла. Уистину, у не баш славној ситуацији, али ретки су они које МЈ није успео да "превари" на паркету. Колико год да су били добри...

BloombergAdria.com

На 46. месту топ потеза је легендарна Џорданова финта шута на коју је насео тада центар Шарлот Хорнетса, српски мајстор, Владе Дивац.

На првом месту Џорданове вечне листе потеза је кош за шампионску титулу 1998. године, када је "изломио" играча Јуте Џеза Брајана Расела и поентирао за тријумф резултатом 87:86 и 4:2 у великом НБА финалу. Мајкл је у шестом дуелу финалне серије убацио 45 поена, а победоносни шут је био својеврсни филмски хитац, нешто о чему сања свако дете које потрчи за лоптом.

Уживајте и сами у једном од избора топ 50 потеза Мајкл Џордана, а финту коју је "продао" Дивцу можете погледати на 1.10 следећег снимка: https://www.youtube.com/watch?v=LAr6oAKieHk

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".