КРОАСАНИ КАО ИЗ ПЕКАРЕ: Топе се у устима!
18.09.2022.
19:20
УКОЛИКО имате најмлађе у породици, њих ће домаћи кроасани посебно обрадовати
Кроасане можете филовати по жељи, кремом, џемом, слане али и празне.
Потребни састојци:
- 1 кг брашна
- 1 кашика соли
- 1 кашика шећера
- 1 чаша млека
- 1 чаша киселе воде
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 кесица сувог квасаца (или коцка)
- 250 г маргарина (за премазивање теста)
Начин припреме:
У једну чинију сипајте брашно, со, шећер, прашак за пециво, киселу воду, млеко. Квасац разумутите у другој чинији са мало млека, па након тога оставите да набубри.
Када нарасте додајте га у брашно и умесите тесто. Оставите тесто да одмори један сат. После га извадите на сто, мало премесите и поделите на осам лоптица.
Сваку лоптицу развуците и премажите маргарином собне темпаратуре. Слажите коре једну на другу, али не премазујте последњу. Оставите поново тесто да одмори дестак минута и развуците у круг и ставите жељени фил.
Оставите опет да нарасту и пеците на 200степени око 15 минута. Када буде готово посупите шећером у праху.
(Ало)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".