Извор:Фото: Архива Новости

СРАМОТА Уништен мурал Бати Живојиновићу-огласио се син(ФОТО)

Извор: Нпортал

19.09.2022.

20:40

МУРАЛ на коме је осликан лик легендарног глумца Велимира Бате Живојиновића, на зиду поред улаза у Београдско драмско позориште на Врачару, освануо је оскрнављен.

Непознати вандали су, вероватно, протеклог викенда, црном фарбом написали "ђубре" и четири слова "с", док су Валтеру прецртали очи и додали бркове, налик онима које је имао Адолф Хитлер.

BloombergAdria.com

Миљко Живојиновић, син прослављеног уметника, рекао је за "Новости" да му је жао тих људи или човека који је то урадио.

- Било би лепо да је тај који је оскрнавио Батин мурал образложио зашто има такво мишљење о мом оцу - казао нам је Миљко. - Али, то је сада посао за надлежне органе. То се бар лако може утврдити форензичким методама, под условом да за то постоји јавни интерес.

Великан југословенског и српског филма који нас је напустио 2016. године добио је, годину дана после смрти, свој мурал поред театра у коме је играо на почетку каријере пре него што се потпуно посветио филму. Бату је насликао уметник Милан Милосављевић, познатији као Дерокс, а недалеко од зида који краси Батин лик, налази се и улица са његовим именом. Бата је, иначе, цео свој живот провео у овом делу Врачара, у Пожаревачкој улици, где је имао стан.

После тешке болести преминуо је 22. маја 2016. године у 82. години. Глумио је у око 350 филмова, међу којима је било и 17 вестерна. Највећу популарност стекао је улогама у партизанским филмовима "Битка на Неретви" и "Сутјеска", а светску славу и обожавање у Кини добио је захваљујући главној роли у филму "Валтер брани Сарајево".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".