Извор:Фото: Профимедиа/Зоран Јовановић Мачак/Алекса Станковић/АТА имагес/Анђела Јовановић/Јутјуб

ПЕВАЧИ МЕЊАЛИ ВЕРУ Гиле и Синан будисти, Брена у хришћанство

Извор: Нпортал

22.09.2022.

12:29

МЕЂУ славним личностима у свету промена вере није ретка појава, а и код нас се више познатих одлучило на овакав потез.

Фронтмен рок групе "Електрични оргазам" Срђан Гојковић Гиле најпознатији је наш будиста, а о вери је више пута причао за медије истичући да је свестан да многи имају предрасуде о будизму због незнања. Он је истицао и да будизам и не доживљава као религију.

- Не доживљавам будизам као религију, свестан сам да по неким елементима јесте религија, али мене религије не занимају, и управо то ме је привукло. Будизам није оно на шта религије обично личе, организован систем веровања, што мене не привлачи нити занима - рекао је својевремено Гиле.

BloombergAdria.com

 

Поред Гилета, и покојни певач народне музике Синан Сакић нашао је мир у истој религији. Синан Сакић и супруга Сабина тврдили су да су се уверили у бројна чуда, а спас су пронашли код индијског духовног вође Саи Бабе. Синан је својевремено изјављивао да је у будизму пронашао оно што највше воли и да сваким даном ради на духовном узрастању, а први пут је у Индији боравио када је његов најмлађи син Ален задобио тешке опекотине. Синан је био уверен да је за његово излечење заслужан боравак у храму Саи Бабе, те је деценијама практиковао обичаје ове вере.

BloombergAdria.com

 

Фахрета Живојиновић једна је од многих јавних личности са домаће сцене која је променила веру. Из ислама певачица је прешла у православље, а на крштењу добила име Јелена. Брена никада није причала о разлозима који су је навели на овај потез, али се придржава свих правила 'нове вере', те празнује православне празнике и славу Аранђеловдан. Она је истицала и да су је погађале спекулације у јавности везане за промену имена и вере.

- Правиле су се разне спекулације о промени мог имена и вере, заиста је било тешко поднети све те бесмислице. Моја публика и породица су били нешто што представља адреналин за животом - рекла је Брана за емисију Ексклузив.

BloombergAdria.com

 

Покојни певач Нино Решић рођен је као Амир Решић, а као младић променио је веру и из ислама прешао у православље, где је добио име Никола, па и надимак Нино. Причало се да је веру променио због тржишта и каријере. 2004. године, па да је опет име променио у Амир Решић. Такође се спекулисало и да је то учинио због православне супруге Саре Марковић.

Ипак, Нино никада јавно није објаснио разлоге због чега је променио веру.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".