Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/KSBW Action News 8/Профимедиа

АЈКУЛА ГА ЖВАКАЛА И ИСПЉУНУЛА: Ево шта га је спасило

Извор: Нпортал

22.09.2022.

18:11

НЕСРЕЋНИ човек је описао како је изгледала борба против морске немани.

Човек кога је прошлог месеца на обалама централне Калифорније зверски напала велика бела ајкула, каже да га је животиња жвакала и испљунула јер га је помешала са фоком. 

Како Стив Брумер наводи, он се очајнички борио против морске немани, а овај напад је преживео само зато што је користио песнице и ноге како би се одбранио од звери. 

Овај 62-годишињак из САД рекао је да је пливао у мору пре него што га је у дубину одвукла смртоносна животиња, преноси Мирор.

- Био сам на око 150 метара од обале, у близини плаже, када сам осетио зубе преко мојих бутина и стомака. Зграбила ме ајкула и повукла горе, а затим одвукла у дубљу воду - рекао је Брумер.

Говорећи из болничког кревета у медицинском центру Нативидад, Стив је описао како га је ајкула пустила након што га је одвукла под воду и открио шта је следеће урадио како би се уверио да га више неће напасти.

- Онда ме је, наравно, испљунула. Ја нисам фока. Она тражи фоку. Ми нисмо њихова храна - закључио је овај учитељ у пензији.

Брумер је додао да се потом поново нашао очи у очи са ајкулом, али да ју је гурнуо руком и шутнуо ногом. Потом се ајкула окренула и отишла. 

Након што је испливао на површину воде, Стив је почео да виче у помоћ. Спасио га је брачни пар Ејми и Пол Бенди, медицинска сестра и полицајац, који су дојурили на својим даскама за веслање и позвали хитну помоћ. Други човек, Хит Бредок, заронио је са даском за сурфовање којом су њих троје носили Стива на сигурно.

У разговору за КСБВ, Бредок је рекао: "Донели смо моју највећу даску и Пол ми је помогао да жртву одгурам на дасци. Вриштао је упомоћ, могло се рећи по звуку и емоцијама у његовом гласу да нешто дефинитивно није било у реду."

Стиву су помагале две медицинске сестре интензивне неге и доктор који је био на плажи где се десио напад, и ставили су му импровизоване повезе како би зауставили тешко крварење из руку и ногу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".