Извор:Фото: репринт ТВ Новости

СТИЖЕ ПОЈАЧАЊЕ: Ко ће се све наћи у филму "Муње опет"?

Извор: Нпортал

23.09.2022.

15:22

ГОТОВО више од два месеца, с прекидима, у Београду се снима наставак култних "Муња", а појачања другог дела су, како сазнајемо, глумице Јелисавета Сека Саблић и Ивана Зечевић.

 Режију потписује Радивоје Раше Андрића, док је за сценарио радног наслова "Муње опет" овог пута био задужен Срђан Анђелић.

BloombergAdria.com

 

Оригиналну глумачку поставу ове урбане комедије, чије су форе ушле у свакодневни жаргон, чинили су Борис Миливојевић, Сергеј Трифуновић, Маја Манџука, Никола Ђуричко, Зоран Цвијановић и Небојша Глоговац, који је преминуо 2018. године. Ђуричко је стигао у Београд, па треба очекивати да се придружи екипи у лику Гојка Сисе.

- Требало би да се појаве исти глумци који су били у првим "Муњама", осим, наравно, нашег пријатеља Глоговца, али и он ће се појавити, само не могу да откријем како. Он нам је у срцима, па ће бити и у филму - најављује Раша Андрић за BBC на српском.

BloombergAdria.com

 

Нема много података о другом делу, али је Сека Саблић открила више детаља.

- Почињемо да снимамо филм "Муње 2". Нисам раније играла у њему, ушла сам као нови лик. Ликови које тумаче Сергеј Трифуновић, Борис Миловојевић и Никола Ђуричко имају 20 година матуре и то се слави у Цириху. Ја сам им разредна и ми сви идемо у Цирих... Комедија је то - каже Саблићева.

BloombergAdria.com

 

Редитељ је открио да би највећи део филма требало да се дешава у Цириху и да је због тога неопходно обезбедити још новца.

- С обзиром на то да је филм велика превара, не бисмо све сцене снимали у Цириху, али бисмо део радили свакако - додао је Андрић, наглашавајући да ће продукција бити скупља него што је то био случај са оригиналним остварењем. - Имамо више новца него за прве "Муње", које смо, буквално, снимали помоћу штапа и канапа. Сад имамо мало и алата, али поучен разним искуствима, и даље сумњам у све, као неки старогрчки филозоф, док не почне снимање - рекао је он.

BloombergAdria.com

 

"Муње опет" су од Филмског центра Србије добиле око 120.000 евра, а биће снимљене и четири епизоде серије. Филм "Муње" снимљен је 2001. године, а поред младих глумаца лансирао је многе музичке звезде. Кроз музику за филм публика је чула за бендове попут Ајзберна, И-плеја, Канде Коџе и Небојше, а Никола Врањковић је био продуцент за велики део песама с те компилације/саундтрека. Први део "Муња" остао је упамћен као градски филм.

(Аваз/Прва клапа)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".