Извор:Фото: Профимедиа

ЧУВАР КРАЉИЧИНИХ ТАЈНИ 44 ГОДИНЕ: Ко је Пол Вајбру?

Извор: Нпортал

24.09.2022.

09:41

БИО је краљичин чувар тајни и десна рука

Пол Вајбру био је један је од три члана особља краљевског двора који је добио позив да учествује на процесији испраћаја краљице Елизабете ИИ. Овај човек био је њен пријатељ и чувар тајни.

Због његове висине од скоро два метра, Пола називају и Талл Паул (Високу Пол), а он је био један од само три члана дворског особља који је добио част да учествује у испраћају краљице.

BloombergAdria.com

Британски медији о њему пишу све најбоље,краљицу је наводно почео да служи с 19 година, а један је од ретких који се са свима на двору слаже одлично.

Прошле године, краљица га је наградила и као најдужег свог службеника након 44 године радног стажа. Пол је наводно имао још један надимак, Чувар краљичиних тајни, пише Даилy Маил.

Чувар краљичиних тајни

- Знао је да је могао добити било који посао у приватном сектору и зарађивати више него што је зарађивао, али му то никад није пало на памет. Осећао је да је његово место уз краљицу, што је била и њена жеља. Потпуно му је веровала. Он зна многе њене тајне, али их никад неће открити - рекао је близак извор за Даилy Маил.

BloombergAdria.com

Током свог дугог стажа Пол никада није размишљао о одласку осим када је краљица напунила 80 година. Тада је свог помоћника замолила да стално буде уз њу и да пресели ближе дворцу Виндзор. Даилy Маил пише да је тада у питање довео своју каријеру, али је ипак остао уз краљицу и није дао отказ.

С краљицом је делио све. Био је краљичина десна рука, а блиски извори говорили су да јој је носио телефон када ју је неко звао, палио би јој телевизију, а наводно јој је служио и њена омиљена пића.

С краљицом је чак учествовао и у познатој реклами са Џејмс Бондом, оносно Данијелом Крејгом у кампањи за Олимпијске игре које су се одржале у Лондону 2012. године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".