Извор:Фото: Танјуг/АП

ЏОРЏ ОПАСНИЈИ ОД КРАЉИЦЕ: Задиркивали га - одговор изненадио

Извор: Нпортал

27.09.2022.

21:54

НАКОН што је постало извесно да ће његов тата наследити трон мали Џорџ је заузео јасан став.

Када је имао око седам година, Кејт и Вилијам су принцу Џорџу објаснили шта значе њихове титуле и колику одговорност оне носе.

Недавно, након што је преминула краљица Елизабета ИИ и краљ Чарлс ИИИ Кејт и Вилијам прогласио за принца и принцезу од Велса мали Џорџ је постао још озбиљнији.

BloombergAdria.com

Он је једном приликом након што га је друг из разреда задиркивао рекао претећим тоном да ће његов тата бити краљ и да се припази - написала је у новој књизи списатељица која пише књигу о краљевској породици, Кејти Никол.

У својој новој књизи она тврди да су Џорџ, његова принцеза Шарлот и принц Луис одагајани тако да од малих ногу разумеју шта је монархија и колико су њихове улоге важне.

Додала је и да он зна да би он једног дана могао да постане будући монарх, али да се његови родитељи труде да га тиме не оптерећују пре времена.

- Одгајају своју децу, посебно принца Џорџа, са свешћу о томе ко је он и какву ће улогу наследити, али не желе их оптерећују осећајем дужности - написала је Никол.

- Џорџ схвата да ће једног дана бити краљ и као мали дечак је у сукобу с пријатељима у школи одбрусио својим вршњацима претећом реченицом: "Мој ће тата бити краљ па боље припази" - стоји у књизи.

BloombergAdria.com

Подсетимо, принц Џорџ и принцеза Шарлот су након смрти краљице Елизабете ИИ добили ново презиме. Од сада па надаље ће бити познати као принцеза и принц од Велса уместо од Кембриџа, према титулама њихових родитеља.

Принц Вилијам и Кејт, су били познати као војвода и војвоткиња од кембриџа, али након смрти крлајице постали су принц и принцеза од Велса. Ту титулу наследили су краљ Чарлса ИИИ који је сада на престољу монархије и постао је краљ.

(Glossy)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".