Извор:Фото: Профимедиа

ЈК О НАСИЉУ: ''Трпите и волите оног што вас злоставља''

Извор: Нпортал

29.09.2022.

16:39

КАДА вас партнер удара, то је одмах црвена заставица

Како је претучена сестра познате тиктокерке Уки Ку, тако су почеле да се оглашавају жене са естраде, међу којима су Јелена Карлеуша и Марија Шерифовић. Јелена је у својој Инстаграм објави истакла да је насиље над женама у Србији много порасло: 

-Ужасан пораст насиља над женама у Србији. Али насиље није само физичко. Насилници користе још једно убојито оружје, а то је вербално, психолошко насиље над женама.То је подједнако ужасно као и физичко насиље. А када је физичко и психолошко насиље у комбинацији, жена постаје превише уплашена да побегне јер не може да се избори са страхом. Женски мозак ради по том принципу. Страх нас блокира и улазимо у улогу жртве која пружа све мање и мање отпора. Жене, када вас партнер удара то је одмах црвена заставица- рекла је Карлеуша и додала:

BloombergAdria.com

 

-Али и кад вас псује, вређа, понижава, уцењује, када вас пљуне, исмева, замахује, застрашује, прети, чупа, заврће руку, уништава ваше ствари, одлучује да ли и где можете да идете, одлучује са ким можете да се дружите - то је све насиље. Чекање да се он промени је узалудно јер никад неће. Оправдавање његових поступака је синдром роба и жртве у ком живите. Ако случајно кривите себе јер сте све то доживеле од партнера, морам да вам кажем да ћете живети у паклу заувек и биће све горе. Јер нико нема право на ваш живот, родитељи вас нису одгајили да вас неко туче и крив је само онај ко вас злоставља. Ваша једина кривица је што трпите и што волите оног ко вас злоставља. Главу горе и себи будите битније од свега а поготово од њега који користи руку да вас удара уместо да мази, уста да вређају уместо да љубе. Жао ми је што ово пишем али знам колико ме жена прати и ако једна дигне главу после овога, ја сам своју мисију успешно извела- закључила је Јелена.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".