Извор:Фото: Фејсбук/Rade Karajcic

ДРАМА КОД ЛОЗНИЦЕ Раде убио вука од 40 кг - на 500 м од села

Извор: Нпортал

29.09.2022.

21:49

"Да је на њему уместо летње зимска длака, био би тежи још десетак килограма"

Раде Карајчић (28) из Горњих Недељица устрелио је вука тешког скоро четрдесет килограма.

Према његовим речима, све се десило око девет сати увече у селу Доње Недељице, код места званог Чворак, где се срео са трофејним примерком вука.

- Као члан лозничког Ловачког удружења "Гучево" био сам у обиласку терена кад ми је вук прешао преко пута. Имао сам среће да га сретнем и да то буде на чистини, на њиви са које је скинут кукуруз, јер је вегетација још у овом крају бујна. Необично је да се у ово доба године нађе овако близу насељу. Од града је то десетак километара, а од првих сеоских кућа мање од 500 метара. Вукови обично селу прилазе кад су јаке зиме због хране, а зашто је овај дошао не знам. Има 36 килограма, а да је на њему уместо летње зимска длака, био би тежи још десетак килограма - прича за "Курир" Карајчић који је ловац већ 11 година.

Каже у шали да је уловио све што се може осим медведа који је заштићен и до сада вука.

Ово је каже трећи вук уловљен у лозничком крају. Први је пред нишан стао пре шездесетак година, други 2003. и сада овај.

Карајчић каже да ће трофејни примерак красити његов дом, а да је у ноћи улова имао пуно двориште другова и колега који нису могли да верују да је уловио великог вука самотњака.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".