Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

ПОКУШАЛА ДА ЗАТАШКА САМОУБИСТВО: Један детаљ открио све

Извор: Нпортал

12.10.2021.

16:43

ОТАЦ задругарке Олге Маргитић је извршио самоубиство пре шест дана. Наводно је већ дуго имао психичких проблема.

Задругаркин отац данас је сахрањен на Новом гробљу.

Олгина сестра огласила се пре пар дана за медије и демантовала да је реч о самоубиству, већ да је реч о природној смрти.

Међутим, на сахрани није било свештеника. Када је извршено самоубиство, црква не дозвољава читање опела, јер се то сматра као смртни грех.

BloombergAdria.com

 

- Свештеник не присуствује покопу самоубица јер то је највећи смртни грех који се може починити. Одузети себи живот значи прекинути однос с Богом, а црква не правда насилно одузимање сопственог живота. Он се, за разлику од убица, не може покајати за недела и то је разлог зашто убицама присуствујемо на испраћају - грешни су, а опело и се обавља над грешницима - навео је верски аналитичар Димитрије Калезић и истакао да у појединим шкакљивим ситуацијама ипак постоје одступања.

BloombergAdria.com

 

- Није чест случај, али дешава се да свештеници ипак одрже сахрану самоубицама. За тако нешто је потребан лекарски налаз о душевној или менталној болести упокојеног. На основу њих, једино епископ може дати дозволу да се одржи накнадно опело - закључио је др Димитрије Калезић једном приликом за "Курир".

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".

(Република.рс)