Извор:Фото: МВ/Твитер принтскрин/@InterMiamiCF/Профимедиа

ИГРАО СА ОБА РОНАЛДА И МЕСИЈЕМ: Фудбалер завршава каријеру

Извор: Нпортал

03.10.2022.

22:08

БИО је освајач Лиге Европа, Суперкупа Италије, два пута Суперкупа Шпаније

Популарни аргентински фудбалер Гонзало Игуаин (34) објавио је данас да ће се на крају сезоне повући из професионалног бављења фудбалом и окачити копачке о клин. 

Игуаин је одлучио да оконча каријеру дугу и по година, а ову одлуку је саопштио на конференцији за новинаре. Поред медија, конференцији су присуствовали и чланови његове породице, као и саиграчи из Интера из Мајамија за који тренутно наступа. 

Аргентинац ове сезоне игра фантастично и на 15 утакмица дао је чак 12 голова и поделио две асистенције. 

До краја сезоне у америчкој фудбалској лиги остало је још две утакмице у регуларном делу сезоне, а потом следи плеј-оф. Ипак, још увек није познато да ли ће Интер Мајами успети да се пласира у завршницу такмичења, јер су тренутно седми на табели. 

Иако рођен у француског граду Брест, Игуаин је по националности Аргентинац, чије је боје и бранио чак 9 година. За то време је одиграо 75 утакмица и постигао 31 гол. 

BloombergAdria.com

 

Своју професионалну каријеру Игуаин је започео у Ривер Плејту, сада већ давне 2005. године. Након двогодишње епизоде у трофејном аргентинском клубу, Аргентинац се сели у Европу и потписује за Реал Мадрид. Након тога тога долази селидба у Италију где је играо за три тима - Наполи, Јувентус и Милан. Игуаин се опробао и у Премијер лиги и бранио је боје Челсија, одакле је и прешао у Интер из Мајамија. 

У целокупној каријери, Игуаин је постигао преко 300 голова и уписао преко 100 асистенција у више од 700 наступа.

BloombergAdria.com

 

По три пута је освојио првенство Шпаније и Италије, три пута је освојио и Куп Италије. Био је освајач Лиге Европа, Суперкупа Италије, два пута Суперкупа Шпаније, а са Аргентином је 2014. године био други на свету.

BloombergAdria.com

 

Један је од ретких који може да се похвали да је играо заједно у тиму са Бразилцем Роналдом, Кристијаном Роналдом и Лионелом Месијем.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".