Извор:Фото: Профимедиа

ТУРБУЛЕНТНО У ВРХУ: Британски министар финансија дао отказ

Извор: Танјуг

14.10.2022.

15:35

Британска агенција наводи да је Квартенг тиме потврдио да га је сменила премијерка Трас.

Британски министар финансија Кваси Квартенг саопштио је данас да је поднео оставку након што је то од њега затражила премијерка Лиз Трас.

- Тражили сте од мене да одступим с функције као ваш министар финансија. Прихватио сам - навео је Квартенг у писму оставке упућеном Трасово, које је објавио на Твитеру, јавља Ројтерс.

Британска агенција наводи да је Квартенг тиме потврдио да га је сменила премијерка Трас, и додаје да је он трећи министар финансија који је напустио владу ове године.

Поједини медији у Уједињеном Краљевству су раније данас објавили да је Трасова отпустила Квартенга уочи конференције за новинаре на којој се очекује да извести о укидању неких делова владиног економског пакета, у покушају да преживи тржишна и политичка превирања која су захватила земљу.

- Важно је да се сада, док напредујемо, нагласи посвећеност ваше владе фискалној дисциплини. Средњорочни фискални план је од круцијалног значаја за остварење тог циља и радујем се да вас и мог наследника подржим из задње клупе да то постигнете - поручио је Квартенг.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".