Извор:Фото: ФИВБ/Инстаграм принтскрин/aleksandra1jegdic

Због похода на злато прекинула медени месец (ФОТО/ВИДЕО)

Извор: Нпортал

16.10.2022.

08:19

МЕЂУ српским одбојкашицама које су синић победом над Бразилкама од 3:0 у сетовима одбраниле титулу светског првака нашла се и либеро немачког Потсдама Александра Јегдић, којој је ово било дебитантско такмичење у националном тиму. Занимљиво је да се Александра недавно удала и да је чак прекинула медени месец да би се прикључила златним одбојкашицама.

Александра није била сто посто била сигурна да ће добити позив слектора Даниелеа Сантарелија за Светско првенство, баш тих дана организовала је свој најважнији дан у животу. Тек што се удала, сазнала је и да ју је селектор уврстио на списак.

О њеној одлуци, какву многе девојке не би биле спремне да донесу, причао је тада селектор Сантарели.

- Одабрао сам најбоље и свака од девојака које су на списку су ту, јер то заслужују. Александра се удала у јулу. Позвао сам је и рекао јој која ми је идеја. Била је на меденом месецу. Верујем да није била срећна због мог телефонског позива, али свакао јесте због позива у репрезентацију. Ето, прекинуо сам јој медени месец, да не кажем, уништио. Дивна је девојка, као и све остале, брзо се уклопила у систем рада - рекао је тада Италијан.

Александра Јегдић је била пресрећна што је добила позив да брани боје Србије на Светском првенству, иако је позив стигао у "незгодном" тренутку.

- Осећај је прелеп, прво моје такмичење за сениорску репрезентацију. Супруг је пресрећан, разуме шта значи играти за А селекцију Србије. Изузетно је поносан, и уз породицу велика подршка - рекла је Александра Јегдић.

Јегдићева је каријеру почела у новобеоградском Радничком, играла је за Колубару, Железничар и Спартак, а од 2018. године члан је немачког Потсдама.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".

#медени месец #одбојкашице #Даниеле Сантарели #Александра Јегдић #женска репрезентација Србије одбојка