Извор:Фото: Профимедиа

ЗГОДНА ЗАМЕНИЦА ПРЕМИЈЕРА: Еба фудбалеру родила двоје деце

Извор: Нпортал

19.10.2022.

11:32

НОВИ шведски премијер и челник Умерене странке, Улф Кристерсон, именовао је у уторак страначке колеге Елизабет Свантесон министарком финансија и Тобијаса Билстрома министром спољних послова.

Шведски парламент потврдио је у понедељак челника Умерене странке Улфа Кристерсона за премијера тространачке мањинске владе уз подршку противимиграцијских Шведских демократа. Коалиција умерене, демокршћанске и либералне странке планира да смањи порезе, ограничи бенефиције, донесе строжија имиграцијска правила и да да полицији више овлашћења као део политичког договора са Шведским демократима - сада највећом десном странком после избора у септембру.

BloombergAdria.com

 

А једно од места у новој влади добила је и заносна Еба Буш, лидерка тамошњих демохршићана. Еба је постала министарка енергетике и индустрије и заменица премијера.

BloombergAdria.com

 

Реч је о политичарки рођеној 11. фебруара 1987., која је на челу шведских демохришћана од 2015. Мајка јој је Швеђанка, а отац Норвежанин, а она воли да се изјашњава и као Швеђанка и као Норвежанка.

BloombergAdria.com

 

Што се тиче образовања, завршила је мировне студије на Универзитету у Упсали, а врло рано је доживела прве успехе у политичкој каријери.

За фудбалера Никласа Тора удала се 2013. година. Са њим је добила двоје деце, али се развела после шест година брака.

BloombergAdria.com

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".